Ο Αλβανός πρωθυπουργός απαιτεί το… Κλειδί της πόλης του Βελιγραδίου

Το Κλειδί της πόλης του Βελιγραδίου φέρεται να ζητά να του δοθεί - κατά την επικείμενη επίσκεψή του στο Βελιγράδι- ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτικα". 

Με αφορμή την μετάβασή του στη σερβική πρωτεύουσα (στις 10 Νοεμβρίου),ο Αλβανός πρωθυπουργός φέρεται να έχει αποστείλει στις αρχές, σχέδιο επίσκεψης στο οποίο αναφέρεται πως θα πρέπει να τού δοθεί το Κλειδί της πόλης του Βελιγραδίου. 

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλβανός πρωθυπουργός σχεδιάζει δημόσια επίσκεψη στην πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας και επιθυμεί να τού δοθεί, συμβολικά, από τον δήμαρχο Βελιγραδίου Σίνισα Μάλι το Κλειδί της σερβικής πρωτεύουσας.

Η Πολίτικα τονίζει ακόμα ότι κανείς από τους υπόλοιπους ηγέτες της περιοχής δεν έχει αποστείλει σχέδιο επίσκεψης χωρίς προηγούμενες διαβουλεύσεις με τη σερβική κυβέρνηση.  Την ίδια ώρα, ο πρέσβης της Αλβανίας στο Βελιγράδι δηλώνει πως "δεν υπάρχει λεπτομερές σχέδιο για την επίσκεψη του κ. Ράμα, αλλά θα ήθελε να επισκεφθεί το Πρέσεβο μετά το Βελιγράδι".

Μια άλλη εφημερίδα του Βελιγραδίου, η Βέτσερνιε Νόβοστι, έγραφε χθες ότι "το πρωτόκολλο της επίσκεψης Ράμα δεν έχει καθοριστεί" και πως είναι πιθανόν να μην γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Η επίσημη επίσκεψη του Έντι Ράμα -η πρώτη πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Βελιγράδι τα τελευταία 70 χρόνια- επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, αλλά αναβλήθηκε για την 1η Νοεμβρίου εξαιτίας των επεισοδίων στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας, στις 14 Οκτωβρίου, που διακόπηκε.

Διαβάστε ακόμα:Χειροπέδες στον αδερφό του Αλβανού πρωθυπουργού, ως υπεύθυνο για το επεισόδιο με την αλβανική σημαία