Χάος και “χασούρα” εκατομμυρίων από την απεργία της Lufthansa

"Έμφραγμα" στις αερομεταφορές της Γερμανίας προκαλεί η νέα απεργία των πιλότων της Lufthansa, η όγδοη κινητοποίηση από την αρχή του χρόνου, η οποία ακολουθεί τις κινητοποιήσεις των μηχανοδηγών των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, που ανέστειλαν την απεργία τους, μετά από πρόταση για αύξηση μισθού και νέες προσλήψεις.

Τα αεροσκάφη του γερμανικού αερομεταφορέα βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος από το πρωί της Δευτέρας ενώ η εταιρία ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας διάρκειας 18 ωρών και οι πιλότοι των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Όλοι οι πιλότοι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας θα ακυρωθούν 1.400 πτήσεις εντός της Γερμανίας και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν 200.000 επιβάτες.

Επιπλέον, το κόστος ανά ημέρα απεργίας ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Θέση για το θέμα πήρε και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, η οποία επέκρινε τους απεργούς και εξέφρασε την ελπίδα ότι "αυτές οι διενέξεις θα διευθετηθούν γρήγορα".

Οι πιλότοι της Lufthansa αντιδρούν στα σχέδια μείωσης του λειτουργικού κόστους της εταιρείας, που επηρεάζει το καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης τους.