Γερμανία: Καταδρομική στο Πακιστάν για απελευθέρωση ομήρου

Ένας Γερμανός που είχε απαχθεί πριν από περίπου δύο χρόνια στο Πακιστάν απελευθερώθηκε σήμερα στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.Η γερμανική εφημερίδα Μπιλντ γράφει στο αυριανό της φύλλο ότι ο Γερμανός Μπερντ Μ. (σ.σ. το επώνυμό του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) απελευθερώθηκε από Γερμανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμενων.

Στις αρχές του έτους, η τηλεόραση του Πακιστάν προέβαλε ένα βίντεο- που φημολογείται ότι είναι από τον Μάιο του 2013 - το οποίο έδειχνε τον όμηρο να διαβάζει ένα απεγνωσμένο μήνυμα στα αγγλικά και να παρακαλεί την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για βοήθεια.

Στο βίντεο, ο ίδιος δήλωνε ότι απήχθη από τους Μουτζαχεντίν του Πακιστάν, παρακλάδι της Αλ Κάιντα. "Θέλω να ζήσω. Είμαι φοβισμένος. Θέλω να φύγω από εδώ. Θέλω να επιστρέψω στην οικογένειά μου. Εάν είναι απαραίτητο, ελάτε η ίδια στο Πακιστάν, διαμαρτυρηθείτε και μην γυρίσετε πίσω χωρίς εμένα. Είστε η μόνη μου ελπίδα, κυρία Μέρκελ", έλεγε ο Μπερντ Μ.

"Η κυβέρνηση είναι βαθιά ανακουφισμένη που αυτός ο Γερμανός υπήκοος απελευθερώθηκε στο Αφγανιστάν" ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος του υπουργείου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ίδια, ο πρώην όμηρος είναι καλά στην υγεία του και στηρίζεται από ψυχολόγους. Όπως διευκρίνισε, στην επιχείρηση για την απελευθέρωσή του συμμετείχαν και "ξένοι εταίροι" του Βερολίνου.

Δύο εργαζόμενοι σε μια γερμανική, μη κυβερνητική ανθρωπιστική οργάνωση, ένας Γερμανός και ένας Ιταλός, είχαν απαχθεί τον Ιανουάριο του 2012 στο κεντρικό Πακιστάν.