Σταμπαρισμένοι “σκλάβοι” με μισθούς πείνας στη Βρετανία

Ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στη Μεγάλη Βρετανία αποκαλύπτει δημοσίευμα της Daily Mail.  Σύμφωνα την εφημερίδα, το οργανωμένο έγκλημα εκμεταλλεύεται τη δυστυχία χιλιάδων μεταναστών και τους χρησιμοποιεί σαν σύγχρονους δούλους, κάνοντας τους μάλιστα και τατουάζ  με αριθμούς ή άλλα σύμβολα που σημαίνουν «ιδιοκτησία»! 

Όσοι μετανάστες πέφτουν θύματα των διαφόρων "κλικών", υποχρεώνονται να δουλεύουν ως «σκλάβοι» με μισθούς πείνας μέχρι 250 ευρώ σε διάφορους παράνομους εργασιακούς χώρους, να ζητιανεύουν ενώ συνήθως οι γυναίκες και τα παιδιά εξαναγκάζονται να εκδίδονται.

Τα θύματα του Human Trafficking στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα είναι 2.744 και προέρχονται από 86 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα προέρχονται από τη Ρουμανία και την Πολωνία ενώ, τΤο συγκλονιστικό είναι πως το ένα πέμπτο -602 άνθρωποι- είναι παιδιά.    

Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε πριν μερικές εβδομάδες μία καμπάνια με τίτλο "Η δουλεία είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζετε", προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη

Δείτε το σχετικό βίντεο.