Έφηβες αφήνουν τα πάντα για να γεννήσουν τα παιδιά των τζιχαντιστών

Η 15χρονη Sabrina Selimovic, από τη Βοσνία, μετανάστευσε με την οικογένεια της στην Αυστρία για να γλυτώσουν τον πόλεμο. Πριν από λίγο καιρό η Σαμπρίνα εξαφανίστηκε. Μέρες μετά, χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι της.

Ο πατέρας της άκουσε την κόρη του στην άλλη άκρη της γραμμής να του ζητά την άδεια να παντρευτεί έναν Τσετσένο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους. Ο πατέρας της αρνήθηκε βεβαίως και απαίτησε να γυρίσει σπίτι η κόρη του. Ήταν η τελευταία φορά που την άκουσε. Η 15χρονη παντρεύτηκε τον Τσετσένο και μάλιστα είναι πλέον έγκυος, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών.

Η Σαμπρίνα είναι μόνον μια από τις εκατοντάδες περιπτώσεις νεαρών κοριτσιών και γυναικών από την Ευρώπη που εγκαταλείπουν το σχολείο, το σπίτι και τη χώρα τους και ταξιδεύουν στη Συρία και το Ιράκ για να παντρευτούν τζιχαντιστές, να γεννήσουν τα παιδιά τους και να βοηθήσουν έτσι τους στόχους του Ισλαμικού Κράτους. Πιστεύουν ότι έτσι υπηρετούν και το Ισλάμ.

Διαβάστε σχετική ιστορία: Τζιχαντίστρια φοιτήτρια ιατρικής φωτογραφίζεται με κεφάλι στο χέρι

Τα κορίτσια αυτά στρατολογούνται μέσω διαδικτύου κυρίως. Περίπου το 10% όσων εγκαταλείπουν την Ευρώπη και άλλες δυτικές χώρες για να ενταχθούν στους κόλπους του ΙΚ είναι γυναίκες. Οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 13 (!) έως και 24 ετών.

Όπως λένε οι ειδικοί, αυτά τα κορίτσια πέφτουν θύματα πλάνης, τους παρουσιάζεται μια ζωή στο χαλιφάτο που "μοιάζει με τα παραμύθια του Ντίσνεϊ". Η πραγματικότητα είναι άλλη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές επιδίδονται σε σκληρότατα σεξουαλικά εγκλήματα, σε βιασμούς και εξαναγκασμό γυναικών να γίνουν σεξουαλικές σκλάβες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό κοριτσιών που εγκαταλείπει τη χώρα του για να ενταχθεί στο ΙΚ είναι από τη Γαλλία.

Όπως εξηγεί στο Guardian o επικεφαλής των Υπηρεσιών Παρακολούθησης και Ασφαλείας της Γαλλίας "ακόμη και αν πεθάνει ο άνδρας τους θα τους δοθεί η τιμητική διάκριση της συζύγου του μάρτυρα". Και αυτό φαντάζει γοητευτικό.

Εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες (τα νούμερα είναι ασαφή) άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, εγκαταλείπουν την Ευρώπη, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως πλέον το φαινόμενο είναι ανεξέλεγκτο. 

Άλλα κορίτσια που εγκατέλειψαν τα πάντα για να πολεμήσουν μαζί με τους τζιχαντιστές (Πηγή Guardian):  

Η Samra Kesinovic 16 ετών

Η Zahra Halane 16 ετών

Η Salma Halane 14 ετών

Η Aqsa Mahmood