Σώθηκαν οι 330 πρόσφυγες ανοιχτά της Πάφου

Αίσιο τέλος είχε αυτή τη φορά η περιπέτεια περίπου 300 προσφύγων από τη Συρία που κινδύνεψαν να πνιγούν, όταν το πλοιάριο που τους μετέφερε εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ανοικτά της Πάφου.  

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, μετά από πολύωρη  επιχείρηση διάσωσης, οι 330 πρόσφυγες επιβιβάστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia», το οποίο πλέει ήδη με ρότα το λιμάνι της Λεμεσού. Εκεί, αφού πραγματοποιηθεί ένας πρώτος υγειονομικός έλεγχος και αιμοληψία, θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε συγκεκριμένο χώρο στην Κοκκινοτριμιθιά (Στρατόπεδο Πουρνάρα), που έχει ήδη μετατραπεί σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων σε έκτακτες περιπτώσεις.

 

Η επιχείρηση
  
Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν σε πλοιάριο τα ξημερώματα, 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το πλοιάριο είχε εγκαταλειφθεί από τον καπετάνιο. Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών είναι γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με το Λιμενάρχη Λεμεσού, Γιώργο Πούρο, οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.
 
Το κρουαζιερόπλοιο, που βρισκόταν σε πορεία προς το λιμάνι Λεμεσού, άλλαξε πορεία και έπλευσε δίπλα στο πλοιάριο. Οι κακές καιρικές συνθήκες κατέστησαν χρονοβόρα την αποβίβαση των προσφύγων από το πλοιάριο και την επιβίβασή τους στο κρουαζιερόπλοιο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Salamis Filoxenia» αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού γύρω στις 20:30-21:00.