Ισλαμικό Κράτος: Μουσουλμάνοι, σκοτώστε τους άπιστους της Δύσης

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους της Δύσης να σκοτώνουν πολίτες των χωρών που έχουν συγκροτήσει το διεθνή συνασπισμό που έχει ως στόχο να πολεμήσει την εξτρεμιστική οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία, "προτείνοντας" κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους.

"Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν Αμερικανό ή έναν Ευρωπαίο άπιστο —κυρίως άθλιους και βρωμερούς Γάλλους— ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχθείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο" δήλωσε ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο σε πολλές γλώσσες.

"Τίποτα δεν θα κάνει την κυβέρνηση να υποχωρήσει, καθώς έχει καταλήξει με «αποφασιστικότητα να πολεμήσει εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος" απάντησε στις απειλές ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.  

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του μηνύματος των τζιχαντιστών, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ένας Γάλλος υπήκοος απήχθη στην ανατολική Αλγερία στην περιοχή Τίζι Ούζου, ενώ παραθέριζε εκεί. «Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή» προστίθεται στην ανακοίνωση .

Ο άνδρας, ένας τουρίστας 55 ετών, απήχθη στην ορεινή περιοχή Καβυλία ενώ έκανε πεζοπορία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαστικές πηγές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η απαγωγή αυτή συνδέεται με ένοπλους ισλαμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα ή με συμμορίες που πραγματοποιούν απαγωγές στην περιοχή. Ωστόσο,  η οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, ένας βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην Αλγερία, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, όπου απειλεί να σκοτώσει τον Γάλλο όμηρο.

Επιπλέον, τo υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε τους Γάλλους πολίτες που κατοικούν ή σκοπεύουν να επισκεφτούν περίπου 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, να «επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή», κυρίως στην περιοχή του Μάγρεμπ (βορειοδυτική-βόρεια Αφρική), τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική.

Την ίδια ώρα, ένας Τούρκος ηλικίας 30 ετών, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συνελήφθη στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας, ο αριθμός των Γερμανών που έφυγαν από τη χώρα για να πολεμήσουν στον τζιχάντ υπολογιζόταν πως ανήλθε σε 400 πολίτες το 2013.

Διαβάστε ακόμα: Λερναία Ύδρα οι τζιχαντιστές στη Μέση και την Εγγύς Ανατολή