Ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στο Ντονέτσκ

Μια τρίτη ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασε στην ανατολική Ουκρανία, που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, σύμφωνα με Ρώσο εκπρόσωπο.

Η αυτοκινητοπομπή, η οποία μεταφέρει νερό και τρόφιμα, έφθασε στο Ντονέτσκ και τα φορτηγά ξεφορτώνονται, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Ντρομπισέφσκι, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως αυτή η τρίτη αυτοκινητοπομπή, η πρώτη που φθάνει στο Ντονέτσκ, δεν συνοδεύθηκε από κανέναν αντιπρόσωπο διεθνούς οργανισμού ή του Κιέβου.

Η Ρωσία είχε στείλει προηγουμένως δύο αυτοκινητοπομπές στη ζώνη του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας έντονη διαμάχη με την Ουκρανία. Η πρώτη αυτοκινητοπομπή, τον Αύγουστο, από 200 φορτηγά είχε σταλεί χωρίς την τελική συμφωνία του Κιέβου και του Ερυθρού Σταυρού, όπως και η δεύτερη, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημόσια ρωσική τηλεόραση Ροσίγια 24, η τρίτη αυτοκινητοπομπή από περίπου 200 οχήματα μεταφέρει 200 ηλεκτρογεννήτριες, νερό και τρόφιμα και η διαδρομή της κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας.