Σαρκό 2: Η Επιστροφή

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ - ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του και για τις προεδρικές εκλογές του 2017. 

Μάλιστα, οι αναλυτές λένε ότι επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος» για να εκδικηθεί τον Ολάντ ο οποίος τον νίκησε στις εκλογές του 2012 - αλλά πια παραπαίει, σαν τον γυμνό βασιλιά. 

Διαβάστε σχετικά: Φρανσουά Ολάντ: Ο πρόεδρος είναι "γυμνός"... σε γαλλικό περιοδικό

Η επιστροφή του Σαρκοζί στην πολιτική σκηνή απεικονίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού Μarianne ως κάτι τρομακτικό: Με τίτλο "Sarko 2: Le Retour" (Σαρκό 2: Η Επιστροφή), ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του περιοδικού ως άλλος Φρέντι Κρούγκερ στον «Εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες».

 

Σύμφωνα πάντως με τις δημοσκοπήσεις, μπορεί ο Ολάντ να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού αλλά ούτε και ο Σαρκοζί είναι πρώτος στις προτιμήσεις των Γάλλων: δύο στους τρεις δεν θέλουν να δουν τον πρώην πρόεδρο να διεκδικεί μια δεύτερη προεδρική θητεία. 

Ο ίδιος ο Σαρκοζί πάντως, το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή με ανάρτηση στο Facebook, ενώ το Σάββατο θα δημοσιεύσει άρθρο σε γαλλική εφημερίδα και την Κυριακή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.