Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών ο Πάπας Φραγκίσκος

Την είδηση ότι ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στο στόχαστρο του Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους έδωσε ο ιρακινός πρέσβης στο Βατικανό, Χαμπέεπ Αλ Σαντρ, σημαίνοντας συναγερμό στην Αγία Έδρα.  

"Πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του Πάπα παντού, διότι πιστεύω ότι μπορεί να προσπαθήσουν να τον χτυπήσουν στη Ρώμη ή ακόμα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του. Υπάρχουν μέλη του ISIS που δεν είναι Άραβες, αλλά Καναδοί, Αμερικανοί, Γάλλοι, Βρετανοί ακόμα και Ιταλοί" δήλωσε ο ιρακινός πρέσβης. 

Σύμφωνα με τον Αλ Σαντρ, οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές έχουν ήδη καταστρέψει μερικά από τα ιερότερα μνημεία του σιιτικού Ισλάμ, έχουν σφαγιάσει εκατοντάδες Γιαζίντι και έχουν χτυπήσει χώρους λατρείας του Χριστιανισμού - με την δικαιολογία "ποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας και πρέπει να αλλαξοπιστήσει ή να πεθάνει." 

Επειδή οι κινήσεις του ισλαμικού κράτους στοχεύουν στον εντυπωσιασμό, ο κύριος στόχος τους δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο, καθώς όπως τονίζει ο Ιρακινός πρεσβευτής.

Παρά τις προειδοποιήσεις από τον πρέσβη, και εν όψει του ταξιδιού του Ποντίφικα στην Αλβανία, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Βατικανού, πατέρας Federico Lombardi είπε ότι "στο ερώτημα αν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές, η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχουν κίνδυνοι και απειλές που αλλάζουν τα προγράμματα, όπως το επερχόμενο ταξίδι στην Αλβανία, ή που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο Πάπας".