ISIS: Αποκεφάλισε τον όμηρο Ντέιβιντ Χέινς σαν απάντηση στον Κάμερον

Ακόμη έναν όμηρο, τον Βρετανό Ντέιβιντ Χέινς, αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Οι εξτρεμιστές ανέβασαν ένα βίντεο με τίτλο "Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής". Το βίντεο τραβήχτηκε λίγο πριν τον αποκεφαλισμό του Χέινς.

"Αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους", δηλώνει ένας άνδρας με βρετανική προφορά, ντυμένος στα μαύρα και με καλυμμένο το πρόσωπό του, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Το βίντεο τελειώνει με τον αποκεφαλισμό του Χέινς ενώ ο μασκοφόρος τζιχαντιστής παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα λέγοντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη το 2013, ενώ εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία,.

Έντονες αντιδράσεις από Κάμερον και Ομπάμα

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι η δολοφονία του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ήταν μια καθαρά σατανική πράξη και υποσχέθηκε ότι θα φέρει τους δολοφόνους ενώπιον της δικαιοσύνης, όσο διάστημα κι εάν χρειαστεί.

"Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να κυνηγήσουμε τους δολοφόνους και να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης, για όσο διάστημα χρειαστεί" αναφέρει ο Κάμερον.

Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε σε έντονο ύφος τη "βάρβαρη δολοφονία" του Βρετανού.

Ο Ομπάμα έχει κάνει έκκληση για τη δημιουργία μιας συμμαχίας μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Μέσης Ανατολής για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το ΙΚ. Τον περασμένο μήνα η οργάνωση ανάρτησε δύο βίντεο όπου μέλη του ΙΚ αποκεφαλίζουν εν ψυχρώ δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους.