Εντοπίστηκε στην Ολλανδία ο “Δόκτωρ Θάνατος”

Στο Άμστερνταμ έχει εντοπίσει, η εισαγγελία της Σερβίας τον Τούρκο γιατρό, Γιουσούφ Σονμέζ, γνωστό και ως "Δόκτωρ Θάνατος" ή "Δόκτωρ Βαμπίρ". Τον Σονμέζ βαρύνουν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση παράνομων μεταμοσχεύσεων ανθρώπινων οργάνων στην κλινική "Μέντικους" της Πρίστινας, στο Κόσοβο, αλλά και ύποπτο για το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων που αφαιρούνταν από Σέρβους αιχμαλώτους στη διάρκεια των συγκρούσεων το 1999,

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βελιγραδίου "Κουρίρ", ο Σονμέζ, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί εδώ και χρόνια ένταλμα σύλληψης της ίντερπολ εντοπίστηκε με τη βοήθεια μάρτυρα- συνεργάτη, ο οποίος παρουσιάστηκε μέσω email στον Τούρκο γιατρό ως ενδιαφερόμενος για αγορά νεφρού.

Ο Τούρκος γιατρός συνελήφθη στις αρχές Ιανουαρίου του 2011 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αφού ανακρίθηκε αφέθηκε ελεύθερος, με το αιτιολογικό ότι έχει δηλωμένο τόπο κατοικίας.

Ο "Δρ Θάνατος" έχει ήδη δικαστεί ερήμην από το δικαστήριο της Πρίστινας για την υπόθεση παράνομης εμπορίας ανθρώπινων οργάνων. Το οργανωμένο κύκλωμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έφερνε στο Κόσοβο άπορους δωρητές οργάνων από την ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και πλούσιους λήπτες. Στην κλινική "Medikus", στην Πρίστινα, πραγματοποιούνταν οι επεμβάσεις αφαίρεσης και μεταμόσχευσης των ανθρώπινων οργάνων.

Στην κλινική "Μέντικους" σφραγίστηκε το 2008.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατων ερευνών ανακαλύφθηκε ότι πριν από έναν χρόνο, ο Τούρκος γιατρός δημιούργησε κλινική μεταμοσχεύσεων οργάνων στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.