Σύνοδος των Σοσιαλδημοκρατών ηγετών το Σαββάτο στο Παρίσι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα υποδεχτεί το πρωί του Σαββάτου στο Παρίσι τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, μεταξύ των οποίων τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες.

Συνολικά, οκτώ αρχηγοί κυβερνήσεων θα δώσουν το παρών σε αυτή τη σύνοδο. Εκτός του Ρέντσι, στο Παρίσι θα βρεθούν επίσης ο καγκελάριος της Γερμανίας Βέρνερ Φάιμαν και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου Έλιο ντι Ρούπο, της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα και της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Η συνάντηση αυτή έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους Σοσιαλδημοκράτες να συντονίσουν τη στάση τους ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να επαναδιατυπώσουν το δόγμα τους υπέρ της ενίσχυσης της ανάπτυξης και των επενδύσεων στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην απειλή να περιέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση "σε μια μακρά και ίσως ατελείωτη στασιμότητα" ο Ολάντ ζήτησε νωρίτερα σήμερα τη διεξαγωγή μιας συνοδου κορυφής των χωρών της ευρωζώνης "το συντομότερο δυνατόν ώστε να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις".