Ήχος γραφομηχανής για να αποδίδουν καλύτερα οι συντάκτες!!!

Οι Times του Λονδίνου δοκιμάζουν έναν τρόπο για να δώσουν ένα κίνητρο στην ομάδα σύνταξής τους να γράφει γρηγορότερα και να παραδίδει τα δημοσιογραφικά θέματα εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Αν δεν το γνωρίζετε, το μεγάλο πρόβλημα των συντακτών ύλης είναι το πότε θα είναι έτοιμο το τελικό κείμενο κάθε δημοσιογράφου, ώστε να το δημοσιεύσουν ή να το προγραμματίσουν σε μια ιστοσελίδα ή σε στήλη σελίδας της εφημερίδας και ένας ήχος από τα παλιά, αυτός της γραφομηχανής, έρχεται να τους βοηθήσει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα newstatesman.com, οι ιθύνοντες της εφημερίδας εγκατέστησαν μεγάλο μεγάφωνο στη μέση της αίθουσας σύνταξης, το οποίο, την ώρα που πληκτρολογούν οι συντάκτες στους υπολογιστές τους, κάνει ήχους γραφομηχανής.

Στην αρχή, ο ήχος είναι απαλός και αργός, σε ένα χαλαρό τέμπο και κατόπιν, επιταχύνει, σε ένα... κρεσέντο δακτυλογράφησης που ακούγεται από τα μεγάφωνα.

Πρόκειται για μια δοκιμή, η οποία εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την αποδοτικότητα των συντακτών, εντούτοις οι πρώτες αντιδράσεις είναι αρνητικές, εν μέρει και λόγω της αιφνίδιας τοποθέτησης του μεγαφώνου, χωρίς να υπάρχει πρότερη ενημέρωση.

"Ξαφνικά άρχιζε να παίζει ήχος γραφομηχανής σε πολύ μεγάλη ένταση πίσω μας. Αργότερα μάθαμε ότι ο εκδότης μας θέλει να αποδώσει τιμές στην ιστορία του επαγγέλματος του δημοσιογράφου", τόνισε ο δημοσιογράφος Πάτρικ Κιντ.

Άλλοι δημοσιογράφοι βρήκαν τον ήχο "ήπια εκνευριστικό".