Εκτροχιασμός τρένου με αρκετούς τραυματίες στην Ελβετία

Τμήμα ενός επιβατικού τρένου εκτροχιάσθηκε σήμερα στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Ελβετίας, κοντά στο διάσημο θέρετρο Σεντ Μόριτζ, έπειτα από κατολίσθηση.

Σύμφωνα με την σιδηροδρομική εταιρεία Rhaetische Bahn και την αστυνομία, από τον εκτροχιασμό τουλάχιστον 3 βαγονιών υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, όμως δεν υπάρχει κανένας νεκρός.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν η μηχανή του τρένου έπεσε πάνω σε όγκο από χώμα και πέτρες που είχε καλύψει τις σιδηροδρομικές ράγες, έπειτα από κατολίσθηση κοντά στην πόλη Τιεφενκάστελ στο καντόνι Γκρομπούεντεν.

Σύμφωνα με ελβετικά ΜΜΕ πολλά βαγόνια έχουν πέσει και αναποδογυρίσει σε μία χαράδρα και η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στο σημείο του ατυχήματος γίνεται μόνο με τα πόδια .

Οι πρώτες εικόνες που αναρτήθηκαν στον ελβετικό ιστότοπο 20minutes δείχνουν ένα βαγόνι να αιωρείται στο κενό και να κρέμεται από δέντρα, ένα άλλο βαγόνι που παραμένει συνδεδεμένο με το κινητήριο όχημα να αιωρείται κατά το ήμισυ στο κενό (φωτ).

Τουλάχιστον 100 μέλη των σωστικών συνεργείων, περιλαμβανομένων δυτών, βρίσκονται επίσης στο σημείο όπως και 24 ασθενοφόρα και τέσσερα ελικόπτερα αεροδιακομιδής.