Σε ασφυκτικό κλοιό το Ντονέτσκ – Τουλάχιστον 19 νεκροί σε συγκρούσεις

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία συνεχίστηκαν και σήμερα, μία ημέρα αφότου Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο που διαδραματίζει στην ουκρανική κρίση.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν στην περιοχή του Ντονέτσκ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και πολλά παιδιά, ανέφεραν αξιωματούχοι από την περιοχή που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, οι οποίοι κατηγορούν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι βομβάρδισαν πολυκατοικίες.

Το Κίεβο και οι αντάρτες επιρρίπτουν οι μεν στους δε την ευθύνη για τα θύματα στην περιοχή.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι εκδίωξαν τους αντάρτες από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Αβντιίβκα, περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια του Ντονέτσκ. Στρατιώτες και αυτονομιστές μάχονται ακόμη για τον έλεγχο της πόλης Σαχτάρσκ, στα νότια του Ντονέτσκ.

Διαβάστε: Στο σημείο συντριβής του Μπόινγκ προωθείται ο ουκρανικός στρατός

Στο μεταξύ, στο Λουχάνσκ τουλάχιστον ένας κάτοικος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από οβίδες.  

Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών και των όπλων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία αυξάνεται και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 12.000.  

"Παρακολουθούμε το υλικό αυτό να μεταφέρεται από την κεντρική στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας στην περιοχή του Ροστόφ, όπου συγκεντρώνονται, εκπαιδεύονται και μετακινούνται προς τα σύνορα και τους βλέπουμε στην απέναντι πλευρά των συνόρων" δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, ο στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ.