Έφυγε από την ζωή ο τενόρος του Βέρντι, Κάρλο Μπεργκόντζι

Ένας από τους σπουδαιότερους τενόρους του 20ου αιώνα, ο Κάρλο Μπεργκόντζι, έφυγε από την ζωή λίγες εβδομάδες πριν γιορτάσει τα 90α του γενέθλια, στο σπίτι του, στο Μιλάνο.

Ο Μπεργκόντζι έγινε γνωστός από τις όπερες του Βέρντι αλλά και για το γεγονός ότι κατάφερε να ηχογραφήσει άριες και από τις 31 όπερες του. 

Ο Μπεργκόντζι έκανε το οπερατικό του ντεμπούτο το 1948 ως βαρύτονος στον Κουρέας της Σεβίλλης. του Ροσίνι, Όμως αφού "επανεκπαίδευσε" τη φωνή του, έκανε το ντεμπούτο του τρία χρόνια αργότερα, ως τενόρος. 

Ο διάσημος τενόρος τραγούδησε πάνω από 300 φορές με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, από το 1950 έως τη δεκαετία του '80, και συνεργάστηκε με τις διασημότερες ντίβες της όπερας όπως η Μαρία Κάλλας, η Ράις Στίβενς, η Βικτόρια ντε Λος Άντζελες και η Λεοντίν Πράις.

Μεταξύ των πιο γνωστών ρόλων του- εκτός από τις όπερες του Βέρντι - ήταν ο Cavaradossi στην "Tosca", ο Pinkerton στο "Madama Butterfly" και ο Rodolfo στο "La Bohème", όλα του Πουτσίνι, καθώς και του Nemorino στο "Ελιξήριο του Έρωτα" του Donizetti.

 

Ακούστε τον Μπεργκόντζι να τραγουδα το Questa o quella από τον Rigoletto...