Lufthansa: Και νέα απαγόρευση πτήσεων προς το Ισραήλ

Για άλλες 24 ώρες (δηλαδή και όλη την Πέμπτη), η γερμανική αεροπορική Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις που είχε προγραμματίσει από και προς το Τελ Αβίβ για λόγους ασφαλείας.

"Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν νέες, αξιόπιστες πληροφορίες που θα δικαιολογούσαν την επανάληψη των δρομολογίων", ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Συνολικά ακυρώνονται 20 πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, την Κολωνία, τη Ζυρίχη, τη Βιέννη και τις Βρυξέλλες προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Η απαγόρευση αφορά όχι μόνο τη Lufthansa αλλά και τις θυγατρικές της Germanwings, Austrian Airlines, Swiss και Brussels Airlines. Την Τετάρτη η εταιρεία είχε ματαιώσει για 36 ώρες όλες τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ λόγω της "αστάθειας" στην περιοχή, μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Λωρίδα της Γάζας που έπληξε μια κοινότητα κοντά στο αεροδρόμιο.

Η αμερικανική εταιρεία Delta, η πρώτη που είχε ανακοινώσει ότι ακυρώνει τις πτήσεις της, ανέφερε επίσης ότι ούτε και σήμερα θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από και προς το Τελ Αβίβ. "Σήμερα (. . .) δεν πετάμε στο Ισραήλ", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Ρίτσαρντ Άντερσον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Από τη Βαρσοβία, έγινε γνωστό ότι η κρατική πολωνική εταιρεία LOT διακόπτει τις πτήσεις της προς το Ισραήλ μέχρι και την Δευτέρα καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την ασφάλεια των επιβατών της. "Αυτή (η απόφαση) οφείλεται στην ένταση που επικρατεί στην περιοχή. Τα δρομολόγια θα ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν, όταν βεβαιωθούμε ότι οι πτήσεις μας είναι 100% ασφαλείς" ανέφερε μια εκπρόσωπος της εταιρείας.