Την ανανέωση της εκεχειρίας ζητάει η ρωσική πλευρά στην Ουκρανία

Την ανανέωση της εκεχειρίας ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμα. Η κίνησή του αφορά στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

"Θεωρούμε ότι χωρίς εκεχειρία, χωρίς έναρξη διαλόγου, είναι απλώς αδύνατη η αποκατάσταση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, του νόμου και της τάξης στην Ουκρανία", δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν, στενός συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο και την επανέναρξη των επιχειρήσεων εναντίον των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, όπως ο ίδιος ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, λίγες μόνο ώρες μετά τη λήξη της εκεχειρίας.

"Θα εξαπολύσουμε επιθέσεις και θα ελευθερώσουμε τα εδάφη μας. Η απόφαση να μην παραταθεί η εκεχειρία αποτελεί την απάντησή μας στους τρομοκράτες, τους μαχητές και τους επιδρομείς", αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το Κίεβο έχει κατηγορήσει τους αντάρτες ότι παραβίασαν ποικίλα σημεία της συμφωνίας, ενώ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, αναφέρεται ότι 27 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τις 20 Ιουνίου οπότε και κηρύχθηκε η εκεχειρία.