Μίνι καύσωνας πλήττει Πολωνία και Γερμανία

Μπορεί η κακοκαιρία να πλήττει τη Γαλλία και στην Ελλάδα το σκηνικό του καιρού να είναι παράταιρο για το ελληνικό καλοκαίρι, όμως σε άλλες χώρες της Ευρώπης οι πολίτες αναζητούν δροσιά σε συντριβάνια και πάρκα, λόγω μίνι καύσωνα.

Στην Πολωνία ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές ξεπέρασε τους τριάντα βαθμούς κελσίου. Oι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως ο μίνι καύσωνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική.

Οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους της χώρας να φορούν ελαφρά ρούχα και να αυξήσουν την κατανάλωση νερού ενώ το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι στις πόλεις ξεχύθηκαν στα πάρκα και στις δημοτικές πισίνες.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Γερμανία όπου, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το θερμόμετρο έδειξε πάνω από τριάντα βαθμούς.

Οι δημόσιες πισίνες, τα σιντριβάνια στα πάρκα και οι λίμνες αποτέλεσαν πόλους έλξης για τους κατοίκους αρκετών περιοχών, που έσπευσαν να δροσιστούν ενώ οι τυχεροί που βρίσκονταν στα παραθαλάσσια μέρη της Βαλτικής, έσπευσαν στις παραλίες.