Η Λεπέν και τα αγόρια της στις Βρυξέλλες

Κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του ολλανδικού εθνικιστικού Κόμματος Ελευθερίας (PVV) Χέερτ Βίλντερς και στελέχη του αυστριακού FPÖ, της ιταλικής Λέγκας του Βορρά και του βελγικού Vlaams Belang έδωσε σήμερα η μεγάλη νικήτρια των ευρωεκλογών στη Γαλλία, Μαρί Λεπέν.  

Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Εθνικό Μέτωπο (FN), δήλωσε ότι δεν έχει καμία ανησυχία για την μελλοντική ύπαρξη μιας ακροδεξιάς πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς πάντως να είναι σε θέση να ανακοινώσει τον σχηματισμό της.  

Για τη δημιουργία μιας πολιτικής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο χρειάζονται τουλάχιστον 25 βουλευτές από επτά χώρες.

Η Λεπέν παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν παρά πέντε χώρες, όμως "υπάρχει μια ιδιαίτερα σταθερή βάση από 38 βουλευτές", πρόσθεσε.

Η ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικός σημείωσε ότι "εξετάζονται πιθανοί συνδυασμοί και ο αριθμός των πιθανοτήτων μας κάνει εξαιρετικά αισιόδοξους". 

Η ελληνική Χρυσή Αυγή δεν συγκαταλέγεται στην λίστα των συμμάχων του Εθνικού μετώπου καθώς η ηγέτης του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος  απέρριψε κάθε συνεργασία στη νέα Ευρωβουλή.

Η Λεπέν πρόσθεσε ότι και άλλα κόμματα επιθυμούν να δημιουργήσουν πολιτική ομάδα, χωρίς αρχικά να αναφερθεί στον επικεφαλής του ευρωφοβικού κόμματος Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ. "Η βασική αρχή μιας διαπραγμάτευσης είναι η διακριτικότητα", είπε. "Λυπάμαι Νάιτζελ αλλά θα σχηματίσουμε την ομάδα μας", υπογράμμισε.  

Ο ηγέτης του βρετανικού λαϊκιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ, που κέρδισε τις εκλογές στη Βρετανία με ποσοστό 27,5% και εκτιμάται ότι θα εκλέξει 23 ευρωβουλευτές, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμαχήσει με το γαλλικό κόμμα, κατηγορώντας το για αντισημιτισμό.