Reuters: Θρίαμβος του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος στην Ελλάδα

“Η κυβερνητική αστάθεια δεν αποτελεί ζήτημα, παρά τη διαφορά τεσσάρων βαθμών στα ποσοστά” δήλωσε στο Reuters ο Θεόδωρος Κουλουμπής από το ΕΛΙΑΜΕΠ. "Ως δημοψήφισμα για το αν η κυβέρνηση θα πρέπει να μείνει ή να φύγει, η απάντηση που δόθηκε σήμερα είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνει μέχρι νεωτέρας”.

Στο άρθρο του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα αναφέρεται ότι η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε ένα κύμα οργής εναντίον της λιτότητας, με αποτέλεσμα να κερδίσει τις εκλογές στην ΕΕ.

Παρόλα αυτά απέτυχε να δώσει ένα νοκ-άουτ χτύπημα στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στην πρώτη του εκλογική δοκιμασία, μετά την ανάληψη της εξουσίας δυο χρόνια πριν, οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τον Σαμαρά για τις σκληρές περικοπές μισθών και συντάξεων, που επιβλήθηκαν κατ' εντολή των δανειστών, συνεχίζει το Reuters.

Είναι η πρώτη φορά που ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα κερδίζει σε εθνικό επίπεδο στη σύγχρονη Ελλάδα, συνεχίζει το άρθρο και αναφέρει ότι το συνκυβερνών Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ κατέρριψε τις προβλέψεις της κατάρρευσης, εξασφαλίζοντας ένα σεβαστό 8,1% των ψήφων.

Τέλος, αναφέρεται και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, ένα ακροδεξιό κόμμα, που αρνείται τις κατηγορίες ότι είναι μια νεοναζιστική συμμορία κατάφερε να εισέλθει για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα ως τρίτο σε ποσοστά κόμμα.