Μπεντζελούλ: Αυτοκτονία ο θάνατός του

Αυτοκτονία ήταν τελικά ο θάνατος του 36χρονου Σουηδού σκηνουθέτη, Μαλίκ Μπεντζελούλ, αργά το βράδυ της Τρίτης, όπως επιβεβαίωσε ο αδελφός του καθώς όπως είπε το τελευταίο διάστημα είχε κατάθλιψη.

"Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Στάθηκα στο πλάι του όλο αυτόν τον καιρό, μέχρι το τέλος" είπε ο Τζοχάρ Μπεντζελούλ στην εφημερίδα Aftonbladet και πρόσθεσε: "Είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Απλώς δεν ξέρω".

Πέρσι ο Μαλίκ Μπεντζελούλ κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας για το ντοκιμαντέρ "Ψάχνοντας τον Sugar Man" που αφηγείται την αληθινή ιστορία του Αμερικανού τραγουδιστή Σίξτο Ροντρίγκες. Ο Ροντρίγκες τη δεκαετία του '70 έβγαλε δύο δίσκους, οι οποίοι πούλησαν ελάχιστα στις ΗΠΑ. Εγκατέλειψε τις προσπάθειες να κάνει καριέρα στο τραγούδι και εργάστηκε σε οικοδομές. Όμως η μουσική του γνώρισε απίστευτη επιτυχία στη Νότια Αφρική καθώς ταυτίστηκε με τους αγώνες κατά του απαρτχάιντ.

Όσοι άκουγαν τη μουσική του και δεν έβλεπαν το δημιουργό αυτής άρχισαν να... πλάθουν αλλόκοτες "θεωρίες" γύρω από το πρόσωπό του.

Την ύπαρξη του Ροντρίγκες ανακάλυψε ο Μπεντζελούλ σε ένα ταξίδι του στην Αφρική το 2006. Η ταινία του πραγματεύεται τις περιπέτειες δύο Νοτιοαφρικανών που αναζητούν και τελικά βρίσκουν τον αληθινό Ροντρίγκες στις ΗΠΑ, επιστρέφουν όλοι μαζί στην Αφρική και κει υποδέχονται τον τραγουδιστή σαν ήρωα.