Ολάντ: Αν δε μειωθεί η ανεργία, δεν έχω λόγο να είμαι ξανά υποψήφιος

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει “κανένα λόγο να είναι υποψήφιος” για μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο εάν η ανεργία δε μειωθεί έως το 2017, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κλερμόντ Φεράν.

“Εάν η ανεργία δε μειωθεί από σήμερα έως το 2017, εγώ δεν έχω ούτε κανένα λόγο να είμαι υποψήφιος, ούτε καμία πιθανότητα να επανεκλεγώ”, παραδέχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μαζί με περίπου 20 μισθωτούς, διευθυντικά στελέχη και συνδικαλιστές της εταιρείας Michelin.

Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε αυτήν την απάντηση σε κάποιον από τους συνδαιτυμόνες του που τον ρώτησε για το θέμα της ανεργίας. Ο Ολάντ υπενθύμισε ότι η απασχόληση αποτελεί προτεραιότητά του, και κυρίως η απασχόληση των νέων. “Θα εναποθέσουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτό καθώς δεν υπάρχει άλλο διακύβευμᔨ, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το Δεκέμβριο καταγράφηκε νέα αύξηση της ανεργίας, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται στο ιστορικό υψηλό των 3,3 εκατομμυρίων ατόμων. Το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να παραμείνει στάσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2014 στο 9,8% (10,2% μαζί με τις υπερπόντιες κτήσεις), σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Σπουδών της Γαλλίας.