Η εγγονή του Μουσολίνι στο ευρωψηφοδέλτιο του Μπερλουσκόνι

Παρά τα νομικά του μπλεξίματα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν σταμάτησε να ασχολείται με την διεύθυνση του κόμματός του και την επιλογή των ονομάτων των υποψηφίων για μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τελικά σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αποφάσισε για την τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου της Φόρτσα Ιταλία στις ευρωεκλογές.

Το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτός της Αλεσάντρα Μουσολίνι, η εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και ανιψιά της ηθοποιού Σοφία Λόρεν, η οποία είναι ως σήμερα μέλος της γερουσίας.

Τα ιταλικά μέσα ενημερωσης υπενθυμίζουν ότι ο σύζυγός της, Μάουρο Φλοριάνι, ενεπλάκη πρόσφατα σε έρευνα για σεξουαλικές επαφές με ανήλικες κοπέλες οι οποίες εκδίδονταν σε μεγαλοαστική περιοχή της Ρώμης. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν "δυο μόνο συναντήσεις", αλλά πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε την ηλικία των ανήλικων κοριτσιών.

Στους υποψήφιους περιλαμβάνεται επίσης η τραγουδίστρια Ίβα Τζανίκι, που ήταν ιδιαίτερα γνωστή την δεκαετία του εβδομήντα — χάρη και σε ερμηνείες τραγουδιών που είχε γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης με τους στίχους μεταφρασμένους στα ιταλικά.

Η ιταλική κεντροδεξιά βρίσκεται σε κρίσιμη φάση —σημειώνουν αναλυτές στον Τύπο— καθώς μένει να φανεί πώς θα πάρει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι.

Δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η Φόρτσα Ιτάλια κινδυνεύει να περιοριστεί σε ένα ποσοστό χαμηλότερο του 20%, κάτι που θα αποτελούσε σαφή ήττα.