Δίχως τέλος η “δημοσκοπική” κατρακύλα του Ολάντ

Ευτυχώς που οι επόμενες εκλογές αργούν! Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου έχει κατακρημνιστεί σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από δύο χρόνια, τόσο που- εάν οι προεδρικές εκλογές διεξάγονταν αυτήν την εβδομάδα - θα έχανε από τον πρώτο γύρο, από τον Νικολά Σαρκοζί!  

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay, ο Ολάντ, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται το 2017, θα συγκέντρωνε μόλις το 19% των ψήφων, έναντι ενός 29% που θα συγκέντρωνε ο Σαρκοζί και ενός 25% που θα συγκέντρωνε η Λεπέν.  

Σε αναμέτρηση του Σαρκοζί και της αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Λεπέν, ο πρώην πρόεδρος θα νικούσε με 67% έναντι 33% για τη Λεπέν.

Εάν ο Ολάντ κατάφερνε να περάσει στο δεύτερο γύρο όπου θα αναμετριόταν με τη Λεπέν, θα νικούσε με ένα 54% των ψήφων έναντι 46%. 

"Είναι η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος εμφανίζεται να έχει τόσο μεγάλα προβλήματα σε μια δημοσκόπηση και το Εθνικό Μέτωπο εμφανίζεται να εδραιώνει μια τόσο ισχυρή θέση στον πρώτο γύρο (των προεδρικών εκλογών) στα μέσα μιας θητείας" σχολίασε ο αναλυτής της OpinionWay Μπρινό Ζανμπάρ.