Αγοράκι 2 ετών τηλεφώνησε στα έκτακτα και έσωσε τη μαμά του!

Απίστευτη ευφυΐα αλλά και θάρρος επέδειξε ένα νήπιο μόλις 2 ετών το οποίο κατάφερε να σώσει τη μαμά του! Παρ' ότι είναι τόσο μικρό, όταν η μαμά του κατέρρευσε λόγω θρόμβωσης, ο μικρός πήρε τηλέφωνο το 999 (τα έκτακτα περιστατικά στη Βρετανία, κάτι σαν το δικό μας 100) και είπε στον τηλεφωνητή ότι "η μαμά είναι στο πάτωμα, κοιμήθηκε".

Η υπηρεσία κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και έστειλε αμέσως ασθενοφόρο στο σπίτι τους.

Η γυναίκα είχε ένα θρόμβο στην περιοχή των ωοθηκών ο οποίος της προκάλεσε πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος και λιποθύμησε.

Τότε ο μόλις 2 ετών Riley πήρε τηλέφωνο το 999.

Η μητέρα του Dana Henry, τον χαρακτηρίζει πλέον "ο μικρός ήρωας της μαμάς" αφού οι γιατροί της είπαν ότι αν δεν έμενε κι άλλη ώρα έτσι θα αντιμετώπιζε πολύ επικίνδυνα ενδεχόμενα για την υγεία και τη ζωή της.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο Riley είναι ο "νεότερος πολίτης" που τους έχει τηλεφωνήσει ποτέ.

Όπως εξήγησαν οι γονείς του Riley στο BBC, το ζευγάρι έχει εξηγήσει στα δυο μικρά του παιδιά ότι "αν η μαμά και ο μπαμπάς φαίνονται να κοιμούνται και δεν μπορείτε να μας ξυπνήσετε, να καλέσετε στο τηλέφωνο το 999".

Οι γιατροί, εντυπωσιασμένοι από την κίνηση του 2χρονου αγοριού του χάρισαν ένα αρκουδάκι με στολή γιατρού αλλά και ένα πιστοποιητικό - έπαινο.