Συγκλονισμένη η Βρετανία από τις τρεις “σκλάβες” του Λονδίνου

Οι τρεις γυναίκες που πέρασαν 30 χρόνια κλεισμένες και υπό καθεστώς δουλείας σε ένα σπίτι στο νότιο Λονδίνο, είναι σήμερα το μοναδικό θέμα συζήτησης στη Βρετανία, η οποία έχει σοκαριστεί από την είδηση.

Οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν στο σπίτι που κρατούνταν από έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 69 ετών, τρομοκρατημένες και ψυχικά τραυματισμένες, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ. 

Το ηλικιωμένο ζευγάρι που τις κρατούσε ομήρους- το οποίο δεν είναι βρετανικής υπηκοότητας- αφέθηκε ελεύθερο με εγγύηση ως τον Ιανουάριο, εν αναμονή συμπληρωματικών πληροφοριών. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, οι δύο συλληφθέντες έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, καθώς είχαν συλληφθεί πριν από σχεδόν σαράντα χρόνια.

Οι Λονδρέζοι είναι "αηδιασμένοι" από την απίστευτη ιστορία αλλά δεν δείχνουν έκπληκτοι από το γεγονός ότι κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα στην γειτονιά του Λάμπεθ.

"Καθώς περπατούσα, σκεφτόμουν πόσο εύκολα κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στο κεντρικό Λονδίνο. Λυπάμαι πολύ για αυτό που πέρασαν οι γυναίκες αυτές, αλλά δυστυχώς δεν εκπλήσσομαι" δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

"Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε πως μπορεί κάποιος να είναι εξαφανισμένος και να κρατείται σκλάβος για 30 χρόνια, χωρίς να τον αναζητήσει κανείς, ή χωρίς να καταλάβεις κανείς κάτι" δήλωσε από την πλευρά της μια άλλη Λονδρέζα.

Την υπόθεση, σχολίασε και ο ίδιος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτηρίζοντας την “εντελώς αποκρουστική”.