Ισπανία: Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στη Βουλή χωρίς άδεια!

Νόμος που απαγορεύει τη συνάθροιση πολιτών μπροστά από τη Βουλή χωρίς έγκριση από τις αρχές, ψηφίστηκε στην Ισπανία, ο οποίος μάλιστα προβλέπει πρόστιμο που ανέρχεται στις 30.000 με 60.000 ευρώ, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης!

Σύμφωνα με το ίδιο νομοσχέδιο, όποιος πολίτης προσβάλει αστυνομικό θα το πληρώνει με 30.000 ευρώ.

Επιπλέον, τη Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο,πρόκειται να ψηφιστεί και το αν θα ποινικοποιούνται οι πορείες διαμαρτυρίας, το κάψιμο κάδων οι συναθροίσεις με πόρνες.

Ο σχεδιαζόμενος νόμος έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιότερο νόμο του 1992, από τον τότε σοσιαλιστή υπουργό Εσωτερικών Χοσέ Λουίς Κορκουέρα), "ένα νόμο που ήταν "πολύ καλός" αλλά θεωρείται πλέον ξεπερασμένος και χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί" όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χόρχε Φερνάντες.

Ανάμεσα στα 55 άρθρα του νέου νομοσχεδίου υπάρχει και η δυνατότητα που δίνεται στην αστυνομία να χαράξει ζώνες ασφαλείας, δηλαδή να αποκλείει οικοδομικά τετράγωνα από τις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

Το σχέδιο χαρακτηρίστηκε από την Αριστερά και το Σοσιαλιστικό Κόμμα ως "προσπάθεια φίμωσης των πολιτών", που παραπέμπει σε καθεστώτα "όχι και τόσο δημοκρατικά".

Από την άλλη ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος Αλφόνσο Αλόνσο υπεραμύνθηκε των νέων μέτρων "προστασίας του πολίτη", λέγοντας ότι με τον καινούριο νόμο θα εξαφανιστούν προοδευτικά οι ποινές φυλάκισης στον Ποινικό Κώδικα.