Με νεκρούς κάνει πρεμιέρα ο χειμώνας στην Ευρώπη

Τα δόντια του δείχνει ήδη ο χειμώνας στο βορειοδυτική Ευρώπη που ήδη μετρά περισσότερους από 10 νεκρούς.

Η μεγαλύτερη καταιγίδα της τελευταίας δεκαετίας μαίνεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Μεγάλη Βρετανία. Η καταιγίδα "Κρίστιαν" έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους.

Μια 17χρονη έχασε τη ζωή της όταν δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι της και ένας 50χρονος σκοτώθηκε όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του, στο Κεντ.

Επίσης αγνοείται από χθες η τύχη ενός 14χρονου αγοριού στο Σάσεξ, ο οποίος πιστεύεται ότι παρασύρθηκε από τα κύματα. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα ως και 170 χλμ/ώρα.

Τεράστια είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και τις μεταφορές.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της κι ένας άνδρας χαροπαλεύει στο Άμστερνταμ που επίσης πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία. Η γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από την πτώση δέντρων.

Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Βρετάνη, μια 47χρονη παρασύρθηκε από τα κύματα στο Μπελ-Ιλ και το πτώμα της βρέθηκε σε μια παραλία μερικές ώρες αργότερα.

Περίπου 270.000 σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Βρετανία και 75.000 στη Γαλλία. Οι διακοπές προκλήθηκαν κυρίως από την πτώση δέντρων εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Στη Δανία, ένας άνδρας σκοτώθηκε από την πτώση ενός τούβλου που ξεκόλλησε από πολυκατοικία σε περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. βορειοδυτικά της Κοπεγχάγης. Τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν και σχεδόν 500 επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι μέσα σε 35 αεροπλάνα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επειδή οι σφοδροί άνεμοι δεν επέτρεπαν να αναπτυχθούν οι αερογέφυρες (φυσούνες) για να επιτραπεί η αποβίβαση.

Πολλές σημαντικές γέφυρες έκλεισαν στη Δανία και τη Σουηδία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ανάμεσά τους και η μήκους 7,8 χλμ. γέφυρα Όρεσουντ που συνδέει τις δύο χώρες.

Στη Γερμανία, μια γυναίκα, ένας 39χρνος και ένα παιδί σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα που προκλήθηκαν από πτώσεις δένδρων στο Γκέλσενκίρχεν, στη δυτική Γερμανία, και στην Κάτω Σαξονία (βορειοδυτική). Δύο παιδιά τραυματίστηκαν.