Διακριτικός και φιλόδοξος γιος σοβατζή ο σύντροφος της Λεπέν

Στη δημόσια ζωή όλα αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτή έχει το πάνω χέρι στο ζευγάρι. Στο στενό τους κύκλο όμως, η Μαρίν είναι μια "μοδιστρούλα, τρελή γι αυτόν"

Στις 23 Απριλίου 2017 στο Παρίσι, το βράδυ του πρώτου γύρου των εκλογών, η Μπριζίτ Μακρόν – η επόμενη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας όπως όλα δείχνουν -  είναι στο στόμα όλων. Κάπου 205 χλμ. πιο μακριά, στο Ενέν-Μπομόν, η Μαρίν Λεπέν δεν έχει, ως συνήθως, ούτε λέξη για τον σύντροφό της, Λουί Αλιό.

Από το 2007 χρονολογείται το ειδύλλιο της υποψήφιας προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και του αντιπροέδρου του Εθνικού Μετώπου,  μια σχέση που παραμένει διακριτική. Οι εμφανίσεις του ζεύγους είναι σπάνιες, οι δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας σχεδόν ανύπαρκτες. 

Στα οκτώ χρόνια "επίσημης" σχέσης μόνο μια ανάρτηση της Μαρίν στο Twitter: μια φωτογραφία που τους δείχνει να φιλιούνται στο στόμα με τη λεζάντα "Απευθείας από το Περπινιάν, αφιερωμένο στο Closer".

 

Διακριτικός και φιλόδοξος, γιος σοβατζή

Ο Αλιό είναι από την Τουλούζη, γιος σοβατζή, Γάλλου γεννημένου στην Αλγερία που επαναπατρίστηκε το 1962.

Το ζευγάρι πρωτοσυναντήθηκε το 1999. Τότε ήταν ο νέος διευθυντής του γραφείου του Ζαν-Μαρί Λεπέν, παντρεμένος με δύο παιδιά. Η Μαρίν ήταν επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του Εθνικού Μετώπου, ακόμη μαζί με τον πρώτο σύζυγο της Φρανκ Σορουάμε τον οποίο αποκτά τρία παιδιά - τη Ζαν το 1998 και τα δίδυμα Λουί και Ματίλντ το 1999- και από τον οποίο χωρίζει το 2000. Το 2002 παντρεύεται τον Ερίκ Λοριό από τον οποίο χωρίζει το 2006

Η ιστορία δεν αναφέρει αν ο Αλιό περίμενε σοφά τη σειρά του. Το 2004 έγινε κοινοβουλευτικός βοηθός της και το 2007 ο σύντροφός της. 

Στη δημόσια ζωή όλα αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτή έχει το πάνω χέρι στο ζευγάρι και οι κοινές τους εμφανίσεις έχουν κυρίως "επαγγελματικό" χρακτήρα. Στο στενό τους κύκλο όμως, η Μαρίν είναι μια "μοδιστρούλα". Είναι τρελή γι αυτόν", λέει μια φίλη της, την οποία επικαλείται ο Ολιβιέ Μπομόν στο βιβλίο του "Dans l' enfer de Montretout" (εκδόσεις Flammarion, 2017). 

Η Λεπέν και ο Αλιό δεν ζουν μαζί. Συναντώνται τα σαββατοκύριακα. Αυτή εργάζεται ως εν δυνάμει μέλλουσα πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εκείνος, ευρωβουλευτής, βαδίζει τον δικό του πολιτικό δρόμο, έχει τα χόμπι του, το ράγκμπι και το σερφ. 

 Στο βιβλίο της "Le Couloir de Madame", η δημοσιογράφος Αλίξ Μπουιλαγκέ τολμά να ρωτήσει την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου για τυχόν άφιξη του Αλιό στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αν αυτή εκλεγεί πρόεδρος. "Ποτέ", απαντά η Μαρίν ξεσπώντας σε γέλια: "Με αυτόν τον παλιοχαρακτήρα που έχει, μπορώ να σας πω ότι δεν θα παραστήσει την Πρώτη Κυρία!" Ο Αλιό δεν θα παρίσταται ούτε στα τυχόν επίσημα ταξίδια, ούτε στα δείπνα. "Θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει: είναι πολιτικός", τονίζει. 

Ο ίδιος δηλώνει ότι αν η Μαρίν εκλεγεί στην προεδρία, θα τηρήσει μεγάλες αποστάσεις. «Από το Μέγαρο των Ηλυσίων, από την πολιτική ίσως;», τον ρωτά η δημοσιογράφος και αυτός απαντά ότι "υπάρχει ζωή εκτός πολιτικής".