Εικόνες από drone που συγκλονίζουν: Ερείπια η σεισμόπληκτη Ιταλία

Η πόλη Αματρίτσε έγινε το επίκεντρο της τραγωδίας

Όταν κοιτάς από ψηλά η Γη δεν μοιάζει μόνον με ζωγραφιά αλλά και με βομβαρδισμένο τοπίο. Οι εικόνες από το Αματρίτσε της Ιταλίας, που βρέθηκε στο επίκεντρο του σεισμού αλλά και της τραγωδίας που προκάλεσε το κτύπημα του Εγκέλαδου συγκλονίζουν.

Το βίντεο προέρχεται από τη λήψη από drone και δείχνει μια ολόκληρη περιοχή να έχει μετατραπεί σε συντρίμμια, που θυμίζουν πόλεις της Μέσης Ανατολής μετά από χρόνια πολέμου και οι ανταποκριτές στον τόπο της καταστροφής συγκρίνουν τα σεισμόπληκτα χωριά με βομβαρδισμένες πόλεις. Τέτοια είναι η καταστροφή που δείχνουν οι φωτογραφίες ώστε οι αναγνώστες τούς συγχωρούν τις υπερβολές αυτές. Αματρίτσε, Ακουμόλι, Πεσκάρα ντελ Τρόντο... Τα ονόματα των χωριών που σχεδόν σβήστηκαν από τον χάρτη επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά στους ενημερωτικούς ιστότοπους και τα τηλεοπτικά κανάλια.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 241 καθώς οι ιταλικές αρχές αναθεώρησαν προς τα κάτω τον επίσημο απολογισμό -  έξι λιγότεροι σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό των 247 νεκρών, προειδοποιώντας σε κάθε περίπτωση ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν δεκάδες άλλοι άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα των σπιτιών που κατέρρευσαν. 

Τα περισσότερα θύματα - 184 - έχουν εντοπιστεί στο μαρτυρικό Αματρίτσε. Τα συνεργεία προσπαθούν απελπισμένα να εντοπίσουν ζωντανούς δεκάδες τουρίστες που έμεναν στο ξενοδοχείο Roma, στο κέντρο του χωριού και έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα.

 Άλλοι 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Αρκουάτα και 11 στο Ακουμόλι. 

Οι άστεγοι υπολογίζονται σε 2.500 και οι τραυματίες σε 250. 

Οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 150. 

Ο σεισμός της Λάκουιλα το 2009  είχε αφήσει πίσω του σχεδόν 300 νεκρούς και 1500 τραυματίες.