Αυτός είναι ο δολοφόνος του Μονάχου

Τα κίνητρα του δράστη, μέχρι και αυτή την ώρα, παραμένουν αδιευκρίνιστα

Στη δημοσιότητα έδωσε η BILD φωτογραφία του 18χρονου μακελάρη του Μονάχου, ενώ την ίδια στιγμή όλες οι εφημερίδες σκιαγραφούν το προφίλ του δράστη, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε, αφού δολοφόνησε αδιακρίτως περαστικούς έξω από το εμπορικό κέντρο Olympia.

«Ήταν μοναχικός, έμενε με τους γονείς του, και δεχόταν bullying από μικρή ηλικία στο σχολείο». Ο γερμανικός  Τύπος γεμίζει με ηχηρά πρωτοσέλιδα μια ημέρα μετά το μακελειό στο Μόναχο προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τα κίνητρα και το προφίλ του 18χρονου Ιρανογερμανού που σκόρπισε το θάνατο χθες στην πόλη της Βαυαρίας.

Τα κίνητρα του δράστη, μέχρι και αυτή την ώρα, παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ωστόσο, μάρτυρας ισχυρίζεται ότι τον άκουσε να φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος»( “Allahu Akbar”).  Τα μέχρι τώρα σενάρια μιλούσαν για ακροδεξιό εθνικιστή, ρεπορτάζ που μεταδίδει τόσο η Die Zeit, όσο και η Bild και η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Την ίδια στιγμή, η γερμανική εφημερίδα «Bild» παρουσιάζει το παραλήρημα ενός ανθρώπου που φώναζε ότι ήρθε η ώρα να πάρει την εκδίκησή του.

«Εξαιτίας σας δέχομαι bullying από τα επτά μου χρόνια. Τώρα κρατώ όπλο και ήρθε η ώρα σας. Θα σας πυροβολήσω και θα σας σκοτώσω. Είμαι Γερμανός, γεννήθηκα εδώ», λέει ο 18χρονος. Την ίδια στιγμή, μια φωνή ακούγεται να λέει ''Γαμ... Τούρκοι. Γαμ... ξένοι''».