Θα πετούσατε με έναν 19χρονο πιλότο;

Γνωρίστε τον νεότερο πιλότο της Βρετανίας

Θα πετούσατε στα σύννεφα μαζί του; Όχι μεταφορικά, λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, αλλά κυριολεκτικά. Ο 19χρονος Luke Elsworth, είναι ο νεότερος πιλότος της Βρετανίας και ήδη του προσφέρθηκε μια θέση στα κόκπιτ των αεροσκαφών της Easyjet. 

Γράφτηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο CTC Aviation στο Σαουθάμπτον, στη Βρετανία, μόλις εννέα ημέρες αφότου έκλεισε τα 18. Ο Luke ολοκλήρωσε τις σπουδές του - μεταξύ άλλων περιελάμβαναν έξι μήνες σε προσομοιωτή - μέσα σε 18 μήνες και τον Απρίλιο προσελήφθη στη γνωστή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. 

"Δε βλέπω γιατί όχι", απαντά στην ερώτηση για το αν θεωρείται κατάλληλος κάποιος στην ηλικία του να πετάει τζετ. "Ειλικρινά, θέλω να ενθαρρύνω και άλλους νέους να το κάνουν. Αν είσαι καλός και έχεις κάνει την εκπαίδευση, τότε δε νομίζω πως η ηλικία έχει σημασία", λέει και εξηγεί ότι δεν έχει παρατηρήσει κάποια ανήσυχα βλέμματα από τους επιβάτες όταν τον βλέπουν να εισέρχεται στο κοκπιτ. 

"Αν ένας οδηγός λεωφορείου ήταν 18 ετών και είχε την κατάλληλη εκπαίδευση, θα τον εμπιστευόμουν απόλυτα", δηλώνει και τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του είναι και εκείνος πιλότος της easyJet, δεν πιέστηκε να ασχοληθεί με το επάγγελμα. "Είχα δει πώς είναι. Ήταν προφανώς κάτι συναρπαστικό που πάντα ήταν στις επιλογές μου", λέει και χαρακτηρίζει την πρώτη του πτήση, από το Γκάτγουικ στην Τουλούζη "απίθανη", προσθέτοντας ότι ένοιωσε "άνετα και χαλαρός".