Γιατί λιποθυμούν οι φρουροί της Βασίλισσας Ελισάβετ;

Τα γούνινα καπέλα και η βαριά στολή προκαλεί δυσφορία

Όταν κάποιος γιορτάζει τρεις ημέρες τα γενέθλιά του, μερικοί δεν το αντέχουν! Όπως στην περίπτωση των λαμπρών εορτασμών για τα 90ά γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία είδε δυο από τους φρουρούς της να χάνουν τις αισθήσεις τους και να σωριάζονται στο έδαφος. 

Και δεν είναι η πρώτη φορά, που οι στρατιώτες με τη κοκκινόμαυρη στολή και το μαύρο γούνινο καπέλο, έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση και βλέπουν... άστρα πριν βρεθούν μια ανάσα από το έδαφος. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης, είχε πει για τη λιποθυμία ενός φρουρού: "Επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι μέλος της RAF που συμμετείχε στους εορτασμούς των γενεθλίων της Βασίλισσας λιποθύμησε. Το άτομο συνήλθε και επέστρεψε στα καθήκοντά του". Ξεκάθαρα, δεν είναι πια σύμπτωση. Το ερώτημα το θέτει το inverse.com: "Γιατί αυτοί οι τύποι λιποθυμούν".

Ορθοστασία για μεγάλη ώρα

Ιατρικά ονομάζεται «συγκοπή», η λιποθυμία είναι μια απώλεια συνείδησης εξαιτίας της μειωμένης ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Σχεδόν πάντα συμβαίνει, ενώ στεκόμαστε. Οι φρουροί του Μπάκινχαμ, είναι αλήθεια, πως στέκονται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ζέστη και υγρασία

Τις ημέρες των λιποθυμιών, κατά τους εορτασμούς, η θερμοκρασία στο Λονδίνο ήταν πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου. Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως παράδοξο για τις μεσογειακές χώρες, αλλά η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία της πόλης δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. 

Ενδυμασία 

Οι στολές και το καπέλο προκαλούν δυσφορία, και συχνά ευθύνονται για τα λιποθυμικά επεισόδια.

Άλλοι λόγοι που συμβάλουν στα δυσάρεστα αυτά περιστατικά, είναι η αφυδάτωση, η μη πρόσληψη τροφής (το άδειο στομάχι για αρκετή ώρα), ο φόβος, το άγχος, ο σωματικός πόνος, το στρες, η κληρονομικότητα σε λιποθυμικά επεισόδια και κάποια οργανική πάθηση.