Βρυξέλλες: Πως το λάθος ενός ταξιτζή απέτρεψε μεγαλύτερο αιματοκύλισμα

Πήγε με λάθος όχημα να παραλάβει τους καμικάζι

Το λάθος ενός ταξιτζή είναι πιθανόν να απέτρεψε μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία στις Βρυξέλλες που επλήγησαν χθες από διπλό τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα DH, οι τρεις (μέχρι τώρα γνωστοί) τρομοκράτες κάλεσαν ταξί για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, όπου έγινε το ένα χτύπημα.

Όμως, ο ταξιτζής πήγε με λάθος όχημα. Οι τρομοκράτες είχαν ζητήσει μίνι βαν αλλά αυτό δεν πήγε ποτέ στο ραντεβού παρά ο ταξιτζής παρέλαβε τους αδελφούς Μπακράουι και τον συνεργό τους Λ. Λαχράουι με συμβατικό ταξί.

Όταν έφτασε το ταξί διαπίστωσαν ότι μια από τις 4 ογκώδεις αποσκευές που είχαν δεν χωρούσε στο όχημα και αναγκάστηκαν να την αφήσουν πίσω.

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ο ταξιτζής κάλεσε την αστυνομία για να πει τι έγινε και πως είχε αναγνωρίσει τους υπόπτους.

Κατά την επιδρομή της αστυνομίας στο διαμέρισμα των τρομοκρατών βρέθηκε μια βαλίτσα με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που μάλιστα είχε και καρφιά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι πιθανόν να πρόκειται για βόμβα που θα πυροδοτούσαν επίσης οι τρομοκράτες.

«Τι θα γινόταν αν όλες οι εκρηκτικές συσκευές που βρέθηκαν στο (διαμέρισμα στο) Σαερμπέκ είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο;» διερωτάται, κλείνοντας το σχετικό άρθρο της η εφημερίδα.

Πάντως η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει, ούτε όμως διαψεύσει, το δημοσίευμα.