Σοβαρά άρρωστος σε νοσοκομείο της Ζυρίχης ο εμίρης του Κατάρ

Σε ένα από τα καλύτερα θεραπευτήρια της Ελβετίας υποδέχθηκε το 2016 ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Αλ Θάνι, ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα με σπασμένο πόδι και νεφρική ανεπάρκεια.  

Ο 64χρονος εμίρης και φίλος της Ελλάδας, ενώ βρισκόταν στο Μαρόκο, σκόνταψε σε σκάλα και έσπασε το πόδι του. Το ατύχημα σήμανε συναγερμό λόγω των σωρευμένων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού πριν από τέσσερα χρόνια και επιπλέον ταλαιπωρείται από σάκχαρο. 

Στο Μαρόκο του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Ελβετία. Τα νέα για τη σοβαρή περιπέτεια του Εμίρη μεταδόθηκαν γρήγορα στον Αραβικό κόσμο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα ιδιωτικά αεροσκάφη με συγγενικά του πρόσωπα να ταξιδέψουν στην Ελβετία.

Στο πλευρό του όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του Σέιχα Μοζάχ και δύο από τους γιους του, Τζοάν και Τζασίμ. 

 

Ο εμίρης γιόρτασε στο νοσοκομείο εκτός από τον ερχομό του νέου χρόνου και τα γενέθλιά του αφού ανήμερα την πρωτοχρονιά έκλεισε τα 64 χρόνια του. Ακόμα πάντως δεν έχει διευκρινιστεί πόσο θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο.

Ο Χαμαντ Μπιν Αλ Θάνι γεννήθηκε στην Ντόχα την 1η Ιανουαρίου του 1952. Αποφοίτησε από τη Βρετανική Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία το 1971 στο Σάντχερστ και στη συνέχεια έγινε διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ. Στις 26 Ιουνίου του 1995 κατέλαβε την εξουσία με την ανατροπή του πατέρα του Χαλίφα Μπιν Χαμάντ που βρισκόταν στη Γενεύη . Τον Ιούνιο του 2013 παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Ταμίμ Μπιν Χαμάντ και πλέον ασκεί την εξουσία μόνο όταν ο Ταμίμ απουσιάζει στο εξωτερικό .