Πιλότος ρωσικού μαχητικού: Ψέμματα, η Τουρκία δεν μας προειδοποίησε

Η Τουρκία δεν προειδοποίησε ούτε μια φορά τους πιλότους του ρωσικού μαχητικού που κατέρριψε, δηλώνει ο πιλότος που επιβίωσε και σώθηκε. "Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Ούτε μέσω ασυρμάτου ούτε μέσω οπτικής επαφής. Δεν υπήρξε καμία επαφή" τόνισε ο Κονσταντίν Μουράκτιν, ο οποίος δεν αποκάλυψε το πρόσωπό του στον τηλεοπτικό φακό, και σύμφωνα με πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας, είναι ο πιλότος που διασώθηκε. "Εάν (η τουρκική πολεμική αεροπορία) ήθελε να μας προειδοποιήσει, θα μπορούσαν να το κάνουν πετώντας σε παράλληλη πορεία με εμάς. Δεν έγινε τίποτα τέτοιο" προσέθεσε ο ίδιος.

Ακόμη, σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν μπήκε καν στον τουρκικό εναέριο χώρο. "Το αποκλείω μετά βεβαιότητας, ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Πετούσαμε σε ύψος 6.000 μέτρων, ο ουρανός ήταν καθαρός, μπορούσα να δω με απόλυτη ακρίβεια στον χάρτη και στο έδαφος που βρίσκονταν τα σύνορα και που βρισκόμασταν εμείς" ανέφερε.

Τα μαχητικά F- 16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έριξαν έναν πύραυλο που "έπληξε αιφνιδιαστικά την ουρά του αεροσκάφους", ενώ βρισκόμασταν "σε πορεία επιστροφής στην αεροπορική βάση (του Χμάιμιμ κοντά στη Λαττάκεια, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας) αφού είχαμε ολοκληρώσει την αποστολή μας" εξήγησε ο Ρώσος χειριστής.

Ο Κονσταντίν Μουράκτιν παρουσιάζεται ως ένας "από τους καλύτερους χειριστές" αεροσκαφών της Ρωσίας από το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda, που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, και ήταν το μοναδικό μέσο που έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του προσώπου του.