Μακελειό στο Παρίσι: Νεκρός ο εγκέφαλος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ;

Νεκρός είναι σύμφωνα με δυο υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο φερόμενος εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Ο βελγικής εθνικότητας τζιχαντιστής καταζητείτο σε όλη την Ευρώπη καθώς φέρεται να ενορχήστρωσε τις επιθέσεις αυτοκτονίας της περασμένης Παρασκευής.

Το πρωί, σε διαμέρισμα κοντά στο Παρίσι η αντιτρομοκρατική της Γαλλίας, διοργάνωσε τεράστια επιχείρηση καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι μπορεί ο Αμπαούντ να ήταν μέσα εκεί. Κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν δυο άτομα που φέρονται να σχετίζονται με πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ αυτών και μια γυναίκα που αυτοανατινάχθηκε.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Αμπαούντ σκοτώθηκε στη συγκεκριμένη ή κάποια άλλη επιχείρηση. Αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση της πληροφορίας. 

Πάντως ο εισαγγελέας του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ο Αμπαούντ δεν είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες της πρωινής επιχείρησης στο Σαν Ντενί (τη συνοικία που φέρεται να βρίσκεται το κρησφύγετο των τρομοκρατών).