Ρωσία: Σπαρακτικός θρήνος στις κηδείες των θυμάτων του Airbus (φωτογραφίες)

Στα νεκροταφεία της Αγίας Πετρούπολης αλλά και τις γύρω πόλεις και χωριά έγιναν σήμερα μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης οι πρώτες κηδείες των θυμάτων του ρωσικού Airbus που συνετρίβη την περασμένη Κυριακή στο Σινά της Αιγύπτου, παρασύροντας στον θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες σε αυτό – ανάμεσά τους και 24 παιδιά.

Σε κοιμητήρια και σε καθεδρικούς ναούς, όπου τελέσθηκαν οι κηδείες των Ρώσων επιβατών - φίλοι, συγγενείς αλλά και πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκαν με δάκρυα στα μάτια για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν. 

Από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τα λουλούδια και τα σημειώματα που εναποθέτουν οι απλοί πολίτες είναι χιλιάδες.

 

Σύμφωνα με αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές ασφαλείας, στοιχεία δείχνουν ως πιθανή αιτία την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί από το Ισλαμικό Κράτος στο αεροπλάνο. Ωστόσο, το Κρεμλίνο επεσήμανε πως οποιεσδήποτε θεωρίες για το αίτιο της συντριβής του αεροπλάνου είναι ″εκτιμήσεις″ και πως μόνο η επίσημη έρευνα μπορεί να προσδιορίσει τι συνέβη.

Ο ο Αλεξάντερ Νεράντκο, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που ερευνά τη συντριβή του ρωσικού επιβατικού δήλωσε πως η ομάδα του θα εξετάσει κατά πόσον υπήρχε οποιαδήποτε εκρηκτική ύλη πάνω στο αεροπλάνο, αλλά τα πρώτα συμπεράσματα θα διεξαχθούν σε μερικούς μήνες.