Germanwings: Ο Λούμπιτς είχε ήδη κάνει πρόβα θανάτου στον αέρα

Πρόβα θανάτου ή απόπειρα να προκαλέσει άλλη αεροπορική τραγωδία; Ότι από τα δυο και να ισχύει, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings, Αντρέας Λούμπιτς, είχε ήδη πραγματοποιήσει έναν ελιγμό καθόδου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πτήσης, από Ντίσελντορφ προς Βαρκελώνη, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η συντριβή της μοιραίας πτήσης στις Άλπεις, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 150 ανθρώπους.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση που το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ) αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα και επικαλείται η Bild, μια "πτήση ελεγχόμενης καθόδου μερικών λεπτών, αδικαιολόγητη" πραγματοποιήθηκε σε αυτή την πτήση, την ημέρα της συντριβής, στις 24 Μαρτίου, ενώ ο Αντρέας Λούμπιτς βρισκόταν στο πιλοτήριο.

Η έκθεση συνεχίζει πως "προκύπτει σαφώς" ότι ο Λούμπιτς άρχισε αυτή την κάθοδο, ενώ το αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από το Ντίσελντορφ κατευθυνόταν στη Βαρκελώνη, γράφει η Βild.

"Δεν αποκλείεται (ο Λούμπιτς) να μην ήθελε να κάνει απλώς μία πρόβα (συντριβής κατά την πτήση Ντίσελντορφ-Βαρκελώνη), αλλά να ήθελε να υλοποιήσει την πράξη του", σύμφωνα με την Bild.

Συνολικά 150 άνθρωποι, ανάμεσά τους 72 Γερμανοί, σκοτώθηκαν στις 24 Μαρτίου στη συντριβή του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής, από Βαρκελώνη προς Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το αεροσκάφος ερρίφθη στο έδαφος από τον Γερμανό συγκυβερνήτη του, τον Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος κατά το παρελθόν έπασχε από ψυχικές διαταραχές, συγκεκριμένα από σοβαρή κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τα μαύρα κουτιά, ο 27χρονος φέρεται να επωφελήθηκε από την απουσία του πιλότου για να κλειστεί μόνος μέσα στο πιλοτήριο ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αεροσκάφους.