Συλλέχθηκε το DNA των μισών θυμάτων του Airbus της Germanwings

Στα όρια του εφιάλτη η δουλειά των συνεργείων που εργάζονται πάνω στις Άλπεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν όλα τα θύματα του μοιραίου Airbus της Germanwings, που έριξε ο Αντρέας Λούμπιτς. Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν συλλέξει το DNA των μισών από τα 150 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας. Όπως ανακοινώθηκε έχουν απομονωθεί 78 διαφορετικά δείγματα DNA, τα οποία θα συγκριθούν με δείγματα DNA από τους συγγενείς των θυμάτων προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των σορών, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, επικεφαλής των ερευνών, Μπρις Ρομπέν.

Έξι μέρες μετά συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως η διαμόρφωση μιας οδού πρόσβασης στον τόπο της καταστροφής για οχήματα 4Χ4 ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ. Η οδός αυτή θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση μεγάλων κομματιών της ατράκτου, που είναι δύσκολο να μεταφερθούν με ελικόπτερα. Η μεταφορά των ερευνητών στον τόπο της τραγωδίας γίνεται μέχρι στιγμής με ελικόπτερο.

Το αεροπλάνο προσέκρουσε στα βουνά με ταχύτητα 700 χμλ/ώρα. Όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν ακαριαία.