Εύρημα στον υπολογιστή του πιλότου του Airbus: Ο χωρισμός τον τάραξε

Ένα εύρημα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο χωρισμός με την επί 7 χρόνια σύντροφο του, επιβάρυνε την ήδη οριακή ψυχολογική κατάσταση του Αντρέας Λούμπιτς, του μοιραίου συγκυβερνήτη της Germanwings, εντόπισαν οι ειδικοί στον υπολογιστή που κατέσχεσαν από το σπίτι του, στο Μονταμπάο της Ρηνανίας. Οι επίσημες ανακοινώσεις δεν εξηγούν τη φύση του ευρήματος, ωστόσο φαίνεται πως έχει αξία για την αξιολόγηση των κινήτρων του πιλότου που έριξε το αεροπλάνο.

Ακόμη ένα νέο συγκλονιστικό στοιχείο έρχεται στο φως. Οι εισαγγελείς του Ντίσελντορφ ανακοίνωσαν ότι ο Λούμπιτς είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα της μοιραίας πτήσης και μάλιστα βρέθηκε και σημείωμα ιατρικής αξιολόγησης στο σπίτι του, τσαλακωμένο και σκισμένο που πιστοποιεί τη γνωμάτευση αυτή. 

Η άδεια του μοιραίου πιλότου έγραφε ότι χρειάζεται τακτική ιατρική εξέταση

Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν πως ο Αντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus της Germanwings, είχε δώσει δείγματα ότι ήταν ψυχικά ασταθής. Κάτι που εγείρει ερωτήματα για την στάση της εταιρείας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, ο συγκυβερνήτης που έριξε την πτήση της Germanwings στις Άλπεις, είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση "SIC" που σημαίνει "ειδική τακτική ιατρική εξέταση". Δεν διευκρινίζεται ωστόσο εάν η σημείωση "ειδική τακτική ιατρική εξέταση" αφορούσε την ψυχική ή την σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.

"Έχουμε μία άδεια πιλότου και ένα ιατρικό πιστοποιητικό. Υπάρχει μία καταγραφή "SIC", δήλωσε στη Wall Street Journal ο Χόλγκερ Κασπέρσκι. " 'SIC' σημαίνει ειδική τακτική εξέταση. Δεν γνωρίζουμε σε τι (ιατρική κατάσταση) αναφέρεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η τελευταία ιατρική εξέταση του Αντρέας Λούμπιτς χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Πάντως ο γερμανικός Τύπος επιμένει ότι ο Λούμπιτς είχε βαρειά κατάθλιψη, είχε νοσηλευτεί για κρίσεις πανικού και πως είχε διακόψει την εκπαίδευση του στο παρελθόν λόγω της ψυχολογικής του κατάσταση.