Ο συγκυβερνήτης του Airbus είχε νοσηλευτεί για κρίσεις πανικού

Σε γνώση της Lufthansa ήταν σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου η ψυχολογική κατάσταση του μοιραίου συγκυβερνήτη της Germanwings, που έριξε το Airbus A320. Ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς, έπασχε από βαρειά κατάθλιψη και "υπαρξιακή κρίση", όπως γράφουν οι Times ενώ σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, ο πιλότος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο στο παρελθόν για κρίσεις πανικού που πάθαινε. Εσχάτως φαίνεται πως αντιμετώπιζε σοβαρή ψυχολογική πίεση λόγω προβλημάτων στη σχέση του, γράφει ο γερμανικός Τύπος.

Πάντως, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο επικεφαλής της Lufthansa (της μητρικής της Germanwings), Κάρστεν Σπορ, είχε διαβεβαιώσει πως ο πιλότος είχε περάσει όλη την απαραίτητη εκπαίδευση και "ήταν 100% ικανός να πετά, χωρίς αμφιβολίες". Ωστόσο, ο Σπορ επιβεβαίωσε και την πληροφορία ότι πριν από 6 χρόνια ο Λούμπιτς είχε διακόψει την εκπαίδευση του για αρκετούς μήνες, χωρίς να πει όμως γιατί.

Η εκπαίδευση του συνεχίστηκε "μόλις η καταλληλότητα του εκπαιδευόμενου επιβεβαιώθηκε", είπε ο Σπορ.

Ο 28χρονος Λούμπιτς πάντως ήταν μέλος στο Westerwald flight club όπου όσοι τον γνώρισαν δήλωσαν "σοκαρισμένοι" από την πράξη του και τη θεωρούσαν μη αναμενόμενη.  

Τι έγινε την τελευταία μισή ώρα της μοιραίας πτήσης

Απόλυτη ησυχία επικρατούσε στο cockpit του μοιραίου αεροπλάνου λίγη ώρα πριν τη σύγκρουση. Όπως έδειξαν οι καταγραφές του μαύρου κουτιού, ο άλλος πιλότος ακούγεται να παλεύει, ακόμη και με τσεκούρι, να μπει στο πιλοτήριο αλλά ο Λούμπιτς δεν του απαντά, μένει εντελώς σιωπηλός.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έκαναν επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι επιβάτες δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι το αεροπλάνο θα έπεφτε "μέχρι την τελευταία στιγμή" οπότε ακούστηκαν απεγνωσμένες κραυγές τρόμου στο μαύρο κουτί.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπίν, επικεφαλής των ερευνών, είπε πως όλοι οι επιβάτες πέθαναν ακαριαία.