Ανησυχητική ανατροπή για το μοιραίο Airbus: Δεν αποκλείεται αεροπειρατεία

Το σενάριο της τρομοκρατίας - αεροπειρατείας είχε αποκλειστεί σχεδόν εξαρχής μετά την πτώση του μοιραίου Airbus A320 της γερμανικής Germanwings. Ωστόσο σε μια συγκλονιστική ανατροπή στην υπόθεση, το σενάριο επανέρχεται και μάλιστα βάσιμο αφού όπως αποκαλύπτεται, ο ένας από τους δυο πιλότους του αεροσκάφους ήταν εκτός του πιλοτηρίου όταν έγινε η συντριβή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο ένας εκ των πιλότων, είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος. Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία από τα όσα κατέγραψε το μαύρο κουτί του αεροπλάνου. "Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς", είπε ένας ερευνητής του καταγραφέα των συνομιλιών. "Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση" λέει ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

"Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα, πρόσθεσε ο ερευνητής χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Δεν διευκρινίζεται αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ή ο συγκυβερνήτης του.

Διαβάστε: Ο πιλότος που είχε στα χέρια του το τιμόνι του μοιραίου Airbus

Οι συνομιλίες γίνονται στα γερμανικά ενώ λίγο πριν το απότομο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται σήμα συναγερμού, προφανώς την ώρα που το αεροσκάφος προσέγγιζε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το έδαφος.

Επίσης μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει "πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa". Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης.

Η εθνικότητα του δεν έχει αποσαφηνιστεί δήλωσε η ίδια πηγή.