Τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που πετούν πάνω από το Παρίσι

Το μυστήριο δεν λέει να λυθεί και τα αγνώστου ταυτότητας ρομποτικά σκάφη συνέχισαν για δεύτερη νύχτα τις πτήσεις τους επάνω από το Παρίσι. Το βράδυ της Τρίτης καταγράφηκαν τουλάχιστον πέντε νέες πτήσεις.

Οι πτήσεις αναφέρθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικούς επάνω από την Πλας ντε λα Κονκόρντ, κατά μήκος του Σηκουάνα στην περιοχή των Ινβαλίντ και του Πύργου του Άιφελ, καθώς και επάνω από πύλες της πρωτεύουσας, όπως η Πορτ ντε Σεν Κλου και η Πορτ ντε Κλινιανκούρ

Τουλάχιστον πέντε ρομποτικά σκάφη είχαν πετάξει και την προχθεσινή νύκτα επάνω από διάφορες περιοχές του Παρισιού.

Οι πτήσεις καταγράφονται τη στιγμή που η γαλλική πρωτεύουσα τελεί υπό τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας του σχεδίου Vigipirate που εφαρμόσθηκαν από τις αρχές του Ιανουαρίου μετά τις επιθέσεις του Παρισιού.

Είτε πρόκειται για ανιχνευτικές δραστηριότητες, για παιγνίδι ή για μόδα, οι αρχές αναρωτιούνται για τους λόγους αυτών των επαναλαμβανόμενων πτήσεων.

Στις 20 Ιανουαρίου, ιπτάμενο ρομποτικό σκάφος πέταξε επάνω από το Μέγαρο των Ηλυσίων, έδρα της προεδρίας της Γαλλίας, ενώ περί τις είκοσι τέτοιες πτήσεις καταγράφηκαν από τον Οκτώβριο στη Γαλλία, επάνω ή κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς.