Νέες κυρώσεις στη Μόσχα από την ΕΕ – Εικόνες καταστροφής στο Ντόνετσκ

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να ζητήσουν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταρτίσει κατεπειγόντως έναν νέο κατάλογο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την "απαράδεκτη" στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στην Ουκρανία , καθώς ο πόλεμος στα ανατολικά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τονίζουν στην απόφασή τους πως είναι έτοιμοι να λάβουν περαιτέρω μέτρα σε βάρος της Ρωσίας ανάλογα με τις εξελίξεις επί του πεδίου, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δημοσιεύει το Ρόιτερς.

Την Παρασκευή, το ΝΑΤΟ έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από δορυφόρο που αποδεικνύουν τις κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων επί ουκρανικού εδάφους και κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει τις "παράνομες στρατιωτικές ενέργειές της" στην περιοχή. κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται κατηγορηματικά.

Την ώρα που μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος, επί του πεδίου οι εχθροπραξίες στα ανατολικά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Στο επίκεντρο των μαχών βρίσκεται το Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών, που θυμίζει ισοπεδωμένη πόλη από τους βομβαρδισμούς. 

Οβίδες πυροβολικού έπληξαν την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, τυλίγοντας στις φλόγες ένα κτίριο και ένα λεωφορείο.

Πηγές του Κιέβου ανέφεραν πως το τελευταίο 24ωρο δέκα Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τους φιλορώσους αποσχιστές. Περισσότεροι από 10 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι νεκροί από τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία έχουν πλέον ξεπεράσει τους 2.600...