Ουκρανία-Μπόινγκ: Ξεκίνησε η ταυτοποίηση των σορών από την Ιντερπόλ

Ξεκίνησε στο Χάρκοβο η ταυτοποίηση των πρώτων σορών των θυμάτων της μοιραίας πτήσης MH 17 της Malaysia Airlines, που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Η Ιντερπόλ δήλωσε την Τρίτη ότι μια από τις ομάδες της, μαζί με άλλες διεθνείς ομάδες εμπειρογνωμόνων, άρχισε την διαδικασία αναγνώρισης της ταυτότητας των 282 θυμάτων που έχουν ανασυρθεί μέχρι τώρα από τον τόπο της τραγωδίας, ξεκινώντας με τις απαραίτητες προκαταρκτικές εξετάσεις

Στη συνέχεια, οι σοροί θα μεταφερθούν στις Κάτω Χώρες, όπου θα γίνει η τελική ταυτοποίηση. 

Το τρένο που μετέφερε το μακάβριο και θλιβερό φορτίο έφτασε στο Χάρκοβο το μεσημέρι της Τρίτης  και οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην Ολλανδία την Τετάρτη. 

Δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Eindhoven στις 15.00 ώρα Ελλάδος, την Τετάρτη, μεταφέροντας τα πρώτα φέρετρα με τις σορούς των θυμάτων, τα οποία θα υποδεχθούν με στρατιωτικές τιμές ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας.  

Στη συνέχεια, τα ανακτηθέντα λείψανα θα μεταφερθούν σε μια στρατιωτική βάση στην πόλη Hilversum, κοντά στο Άμστερνταμ, όπου θα γίνει η ταυτοποίηση του DNA, με υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις οικογένειες των θυμάτων, μια διαδικασία που- σύμφωνα με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό- μπορεί να διαρκέσει μήνες.   

Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, η αυριανή έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους στην Ολλανδία, η οποία μετρά 193 θύματα, από τους συνολικές 298 επιβαίνοντες του τραγικού αεροσκάφους.   

Όσον αφορά στα  "μαύρα κουτιά" του Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, θα μεταφερθούν στην Βρετανία για ανάλυση μετά την αποδοχή σχετικού ολλανδικού αιτήματος,΄δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.   

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για το θέμα της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους