CNN: Λύθηκε το μυστήριο στο Τρίγωνο των Βερμούδων!

Ερευνητές αποκάλυψαν ότι βρήκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων «βόμβες αέρα».

Το Τρίγωνο των Βερμούδων, επίσης γνωστό ως Τρίγωνο του διαβόλου, είναι εδώ και δεκαετίες το αγαπημένο θέμα των συνομοσιολόγων (μαζί με τη χαμένη Ατλαντίδα), λόγω των δεκάδων πλοίων και αεροπλάνων που έχουν εξαφανιστεί σε αυτό το τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Διάφοροι αστικοί μύθοι έχουν αποδώσει αυτές τις εξαφανίσεις σε παραφυσική δραστηριότητα ή σε εξωγήινα όντα.

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί διάφορες έρευνες και μελέτες σχετικά με το τι μπορεί να συμβαίνει στην περιοχή, αλλά καμία δεν έχει υιοθετηθεί επίσημα.

Σύμφωνα όμως με το CNN, η τελευταία αποκάλυψη μιας ομάδας επιστημόνων, ίσως θα μπορούσε να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Σε εκπομπή του Science Channel, ερευνητές αποκάλυψαν ότι βρήκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων «βόμβες αέρα». Πρόκειται για συμπυκνωμένη μάζα αερα που έχει εξάγωνο σχήμα και σχηματίζεται με ταχύτητα 270 χιλιόμετρα την ώρα!

Η "βόμβα αέρα" μπορεί να διαλύσει τα αεροπλάνα και – όταν  χτυπήσει την επιφάνεια της θάλασσας - δημιουργεί τεράστια κύματα, ικανά να καταπιούν ολόκληρα πλοία.   

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα και εντόπισαν τις «βόμβες αέρα» παρατηρώντας τους σχηματισμών των νεφών τόσο πάνω από την επίμαχη περιοχή όσο και πάνω από την βόρεια θάλασσα της Ευρώπης. 

Τα εξάγωνα αυτά σύννεφα προκαλούνται από ισχυρά ρεύματα καθόδου και τελικά εξελίσσονται σε μικρούς τυφώνες που σαρώνουν ό,τι πέσει στο πέρασμά τους.

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι επιμένουν ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο συνηθισμένο σε όλον τον πλανήτη.