Ολόκληρο, μικρό δεινοσαυράκι ανακαλύφθηκε στη Νότια Κορέα

Το τέλεια διατηρημένο απολίθωμα ενός μικρού δεινόσαυρου - περίπου στο μέγεθος μιας γάτας - ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Νότια Κορέα.

Το μήκος του απολιθώματος είναι περίπου 30 εκατοστά , αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το δεινοσαυράκι ήταν πιθανό περίπου 50 εκατοστά όταν ζούσε - κατά τη διάρκεια της Κρητιδικής περιόδου, που έληξε περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια.

Το μικροσκοπικό δεινοσαυράκι ανήκει σίγουρα στα θηριόποδα, μια οικογένεια σαρκοφάγων δεινοσαύρων που περιλαμβάνει και τον Τυραννόσαυρο Ρεξ. Αυτό σημαίνει ότι είχε κοφτερά δόντια και νύχια - αλλά πάρα πολύ μικρότερα. Και αν είναι πράγματι ένας Μικροράπτορας, θα είχε επίσης τέσσερις φτερούγες. 

"Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα, υποθέτουμε ότι ο δεινόσαυρος είναι κοντά στο είδος των μικροραπτόρων (Microraptor, παράδειγμα στη φωτογραφία), ή ανήκει σε παρόμοιο γένος αρπακτικών," δήλωσε η Λιμ Γιονγκ-Ντεόκ, επικεφαλής επιμελήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. "Ωστόσο, είναι αβέβαιο στην παρούσα φάση να πούμε σε ακριβώς ποιο είδος δεινοσαύρων ανήκει, καθώς υπάρχει μια πιθανότητα ότι είναι ένα νέο είδος που δεν έχει αναφερθεί ακόμα από την ακαδημαϊκή κοινότητα".